NW TOUR Svitavy 26.7.2014

 

NWT 2014 – 26. července: Svitavy

 

Pořadatel: Český klub Nordic Walking o.s.

Spolupořadatelé: WT Concept s.r.o., Poradna výživy/Priessnitz a Nordic Walking – Ing. Dita Urbánková, Ph.D.

Termín: 26. července 2014

Místo registrace: před sportovní halou Na Střelnici

Prostor startu: před sportovní halou Na Střelnici

Prostor cíle: pláž rybníku Rosnička (odpočívadlo Plechárna)

Doprava: vlastní, autem – parkoviště u sportovní haly, vlakem – příjezd z Prahy v 9:25 nebo v 9:59, z Brna v 9:58 – cesta z nádraží cca15-20 minut (možnost zajistit kyvadlově odvoz z nádraží ke sportovní hale)

Trasy:

  • krátká 4,7 km – k rybníku Rosnička (po modré turistické značce Olbrachtovou ulicí – u kolejí vlevo napojení na naučnou stezku „K pramenům Svitavy“ – okolo Dolního (Svitavského) rybníka – podél zahrádek (ul. U stezky) – vpravo na pláž Horního rybníka (Rosnička, odpočívadlo Plechárna) – okolo venkovní tělocvičny – z naučné stezky odbočíme vlevo na cyklostezku – vlevo k Hornímu rybníku (Rosnička) – okolo restaurace Rosnička – odpočívadlo Plechárna
  • dlouhá 9 km – k pramenům řeky Svitavy a Památníku včelích matek (po modré turistické značce Olbrachtovou ulicí – u kolejí vlevo napojení na naučnou stezku „K pramenům Svitavy“ – okolo Dolního (Svitavského) rybníka – podél zahrádek (ul. U stezky) – vpravo na pláž Horního rybníka (Rosnička, odpočívadlo Plechárna) – okolo venkovní tělocvičny – k pramenům řeky Svitavy – vpravo po naučné stezce – vlevo k Památníku včelích matek – po cyklostezce vpravo – napojení opět na naučnou stezku – z naučné stezky „jen“ na cyklostezku – vlevo k Hornímu rybníku (Rosnička) – okolo restaurace Rosnička – odpočívadlo Plechárna

Přihlášky: nejsou nutné, případně pošlete info o účasti na e-mailovou adresu info@cknw.cz, kontaktní tel.: +420 739 086 447 – Radek Douša

Startovné: 50 Kč za účastníka a start, děti do 15 let – 20 Kč (V rámci startovného obdržíte drobné občerstvení na trať, pití, drobné upomínkové předměty a také registrační číslo slosovatelné v tombole.)

Půjčovné NW holí: 50 Kč/pár, děti – zdarma

Registrace

26. července 2014, 9:30 – 10:30 před sportovní halou Na Střelnici

Informace: www.nordicwalkingtour.czwww.cknw.cz a www.wtc.cz

Různé:

  • účastníci startují na vlastní riziko
  • pořadatel si vyhrazuje právo v případě nepředvídatelných událostí udělat změny v tomto rozpisu

Časový harmonogram:

  • 9:30 – 10:30 registrace
  • 10:30 – 10:50 rozcvička a ukázka techniky Nordic Walking
  • 11:00 – začátek
  • 14:00 – ukončení obou tras
  • 14:30 – slosování tomboly

nw_2014_svitavy

Zhodnocení Rady Českého klubu Nordic Walking

Letošní prázdninové zastavení Nordic Walking Tour 2014 se uskutečnilo minulý víkend v sobotu 26. července 2014 ve Svitavách.

Když jsme přemýšleli, kde by bylo dobré letos udělat prázdninové zastavení, napadly nás právě Svitavy a to i z důvodu podpory šikovných instruktorů Dity a Vítka Urbánkových, kteří si zastavení celorepublikového projektu Nordic Walking Tour 2014 určitě zasloužili. To jsme ještě netušili, jak jsou Svitavy krásné město a všichni lidé kolem vyzařují pohodu a pozitivní energii.

Od pátečního odpoledne probíhaly přípravy na plné obrátky. Po příjezdu zástupců ČKNW, kteří se sešli s místními instruktory a zainteresovanými partnery, doladili pár organizačních záležitostí, Dita s Vítkem vyrazili označit trasy, aby nám v sobotu účastníci nezabloudili. Jako zpestření a nakonec i dobrý doprovodný program probíhal zrovna ve Svitavách u rybníku Rosnička, kde byl i cíl naší akce, stejnojmenný hudební festival „Rosnička“.

Sobotní ráno nás vítalo typicky letním počasím a očekáváním kolik účastníků v době dovolených a v takovém horku dorazí. Počet účastníků předčil naše očekávání a opět se prokázalo, že to místní mají dobře zmáknuté. Registrace, instruktáž, rozcvička a start probíhaly v krásném parku před Sportovní halou Na Střelnici. Kolem 11:00 vyrazily desítky příznivců Nordic Walkingu na dvě různě dlouhé trasy okolím Svitav, které vedly právě kolem rybníku Rosnička až k pramenům řeky Svitavy. Procházka byla velmi příjemná, většinou se pochodovalo lesem, odpočinková a relaxační cvičení též proběhla po cestě v lese a všichni účastníci se rozhodli absolvovat dlouhou trasu, která měřila kolem 9 km. Produkční štáb se zatím přesunul na odpočívadlo Plechárna k rybníku Rosnička, kde netrpělivě vyhlížel účastníky akce. Kolem druhé hodiny odpoledne se z lesa objevil had „nordikářů“ s úsměvem na tváři a velikou žízníJ

Po zaslouženém občerstvení následovala tradiční tombola, která byla ve Svitavách opravdu velmi bohatá a vyhrál téměř každý. Velký dík patří partnerům akce, kteří svými dárky přispěli do tomboly: SVITAP, Dare 2b, WT Concept s.r.o., Winalite a další. Nesmíme zapomenout poděkovat společnosti Sportes Svitavy, s.r.o. za poskytnuté zázemí a podporu této akce a samozřejmě Výživové poradkyni a instruktorce Ing. Ditě Urbánkové a celé její rodině.

Na akci vás pozval generální partner Nordic Walking Tour – Lesy ČR, s.p. a Český klub Nordic Walking o.s.